За 10 днів грудня майже 100 населених пунктів країни отримали безлімітний інтернет від Укртелекому

26.12.2014

ukrtelecom_logotype1.jpg

До кінця року оператор істотно наростив темпи розширення географії інтернет-послуг. З другої декади грудня безлімітний інтернет від Укртелекому допоможе розвитку ще 93-х невеликих населених пунктів в 20 областях країни. Це практично така ж кількість сіл і селищ, яку оператор забезпечив інтернетом за весь листопад.

Укртелеком послідовно реалізовує один із стратегічних напрямків – розвиток послуг інтернету в регіонах. Оператор прагне забезпечити однакову якість і доступність всесвітньої мережі як для мешканців міста, так і сільської місцевості.

Відповідно до щорічного звіту «Вимірювання інформаційного суспільства 2014», підготовленого експертами Міжнародного союзу електрозв'язку, Україна посіла лише 73 місце з 166 країн за рівнем розвитку та доступності інформаційно-комунікаційних технологій. Невисокі показники обумовлені низьким проникненням послуг інтернет в сільських районах.

Відсутність доступу до ресурсів всесвітньої мережі створює цифрову нерівність між регіонами нашої країни. Внаслідок чого знижуються можливості для розвитку соціальної сфери і бізнесу, обмежується вибір для пошуку роботи, освіти і спілкування у місцевого населення.

Укртелеком постійно інвестує кошти в розширення покриття мережі інтернет, що скорочує «цифровий розрив» між різними регіонами. З початку року доступ до всесвітньої мережі забезпечено в близько 430 нових населених пунктах. Клієнтами безлімітного інтернету вже стали десятки тисяч жителів, сотні соціальних об'єктів і представників бізнесу.

Зокрема, у другій декаді грудня інтернет від Укртелекому прийшов у такі населені пункти:

Вінницька: Гнатків, Уладівка;

Волинська: Луків;

Житомирська: Наталівка, Печанівка, Полянка, Довбиш, Рижани, Левків, Гладковичі, Дубовий Гай, Вчорайше, Н-Білокоровичі, Соколів;

Закарпатська: В.Лази, Терново, Тарасівка, Біла Церква, Порошково, Тур'я Ремета, Березники, Керецьки;

Запорізька: Орлівка, Ботієве,Урожайне;

Івано-Франківська: Шепарівці, Гузіїв, Старий Гвіздець, Яворів, Іллінці;

Київська: Григорівка, Трипілля, Білогородка, Садове, Шкарівка;

Кіровоградська: Тишківка;

Львівська: Ремезівці, Підгородне, Розлуч, Вузлове, Станків, Сасів;

Миколаївська: Новопетрівське;

Одеська: Старокозаче, Червоноармійське;

Полтавська: Вищий Булатець, Попівка-1, Малий Кобелячок;

Рівненська: Бугрин (+Угольці, Башино, Новоставці, Зарічне), Забороль, Хорів, Могиляни, Жобрин, Варковичі, Рокитне, Томашгород, Великі Межиричі, Мирне, Біла Криниця-1;

Сумська: Гаї;

Тернопільська: Великі Дедеркали;

Харківська: Заміське, Циркуни-2, Березівське, Ков'яги, Дослідне;

Хмельницька: Клинове, Новоселиця;

Черкаська: Білозір'я, Дубіївка, Степанки, Тальне, Сагунівка, Великий Хутір, Бузівка, Виноград, Бужанка, Ротмістрівка;

Чернівецька: Буденець,Череш, Банилів-Підгірний, Балківці, Несвоя, Подвірне, Стальнівці, Вашківці, Шишківці;

Чернігівська: Замглай, Поділ, Сираї, Оболоння, Григоро-Іванівка, Сядрине.

Довідка:

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку в Україні, лідер серед провайдерів Інтернету. Укртелеком є єдиним засновником та учасником ТОВ «ТриМоб» – мобільного оператора стандарту 3G/UMTS.

Сьогодні компанія надає свої послуги майже 9 мільйонам абонентів фіксованої телефонії, фіксований швидкісний Інтернет обрали для себе понад 1,6 мільйона клієнтів.

Компанія СКМ - професійний інвестор, керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентровано у трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійної, електроенергетичної і фінансової, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, глиновидобутку, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні й транспортному бізнесі.

04 жовтня 2013 року ПАТ «Укртелеком» став частиною Групи СКМ.

До складу Групи СКМ входять компанії Метінвест і ДТЕК, Перший український міжнародний банк і Ренесанс-Капітал, АСКА і АСКА-Життя, телекомунікаційна група Vega, «Медіа Група Україна», ЕСТА Холдинг (нерухомість), Український Рітейл (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), Паралель (оператор ринку нафтопродуктів), Харвіст (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг «Портінвест» та інші.

Генеральний директор Компанії СКМ: Олег Миколайович Попов.

100% акцій Компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.

Веб-сайт Компанії СКМ: http://www.scm.com.ua/